Gesloten uitdagingen

Vanwege burendag (21 september) is het de extra uitdaging om spreuken te verzinnen die met buren of de buurt te maken hebben. Hoe meer hoe beter. Je mag ook je eigen spreuk verzinnen. Deze uitdaging loopt nog tot en met woensdag 2 oktober.

15 punten per inzending

Op zaterdag 6 juli willen we het buurtspel afsluiten met een leuk feest. De EG Jonah heeft al toegezegd mee te willen werken en stelt hun gebouw (de Wissel) beschikbaar. Tijdens het feest vind de prijsuitreiking plaats en zal verhalenvertelster Nina Moelker een buurtverhaal vertellen.

0 punten per inzending

Maak een stuk trottoir onkruidvrij, maak een algemeen achterpaadje schoon van onkruid en/of zwerfafval of doe een ander klusje waar het aanzicht, leefbaarheid of velligheid van de buurt door verbeterd! Maak hier een verslagje van met een foto en plaats deze op de thuis in de buurt website.

30 punten per inzending

Maak een creatie waar minimaal 3 buurtgenoten aan meedoen en plaats een foto en/of een verhaaltje hierover.

30 punten per inzending

Heb je een bijzonder soort huisdier of een huisdier wat je bijzonder (of bijzonder gek) vindt of wat iets bijzonders kan, plaats dan een kort verhaaltje hierover met een foto.

15 punten per inzending

Een automatische externe defibrillator (AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartstilstand. Wie weet waar er AED's hangen in de Zeeheldenbuurt of in de aanliggende straten???

30 punten per inzending

Verras minimaal vier buurtgenoten met een leuke attentie of activiteit. Dat kan iets zijn voor iedereen apart of voor iedereen samen. Maak een verhaaltje over wat je hebt gedaan.

30 punten per inzending

Schrijf de volgende episode van dit buurtverhaal in minimaal 100 woorden: Wat gaat moeder doen? Hoe is moeder in deze situatie beland? Wat is er met moeder aan de hand? Onderaan vind je de toelichting.

Achttien

Ze had een opdracht. Al ruim achttien jaar had ze een opdracht en nog altijd was deze niet vervuld. Was het laksheid? Was ze zich te veel gaan hechten? Was het gebrek aan lef? Ze wist het niet meer zeker. De situatie zou maar tijdelijk zijn en nu... achttien jaar.

30 punten per inzending
100 punten voor de hoogst gewaardeerde inzending

Schrijf de volgende episode van dit buurtverhaal in minimaal 100 woorden: Wat gaat deze jongen doen? Hoe is de jongen in deze situatie beland? Wat is er met de jongen aan de hand? Onderaan vind je de toelichting.

Zwerfaval

Het was allemaal gisteren begonnen. Met school hadden ze een zwerfafval project. Zwerfafval was rotzooi die maar wat aan het rondzwerven was en niet netjes in een prullenbak zat. Ze moesten het zwerfafval opruimen met van die rare prikstokken. Prikstokken waarmee je ook heel leuk kon zwaardvechten. Maar dat mocht natuurlijk niet. En het afval oprapen, met je handen, dat mocht ook niet. En het meenemen, dat mocht al helemaal niet.

30 punten per inzending
100 punten voor de hoogst gewaardeerde inzending

Schrijf de volgende episode van dit buurtverhaal in minimaal 100 woorden: Wat gaat dit meisje doen? Hoe is dit meisje in deze situatie beland? Wat is er met het meisje aan de hand?

Onderaan vind je de toelichting.

Geen weg terug

Vanavond was het zo ver. Vanavond was DE avond. Ze had het gevoel dat de hele wereld de knoop in haar maag zou kunnen zien en om dat te verbergen deed ze alles sneller. Ze fietste sneller, ze praatte sneller en ze dacht zelfs sneller. Althans, zo voelde het.

30 punten per inzending
100 punten voor de hoogst gewaardeerde inzending

Schrijf de volgende episode van dit buurtverhaal in minimaal 100 woorden: Wat gaat grootvader doen? Hoe is grootvader in deze situatie beland? Wat is er met grootvader aan de hand? Onderaan vind je de toelichting.

Jeu de Boules

Hij sloot de deur van de kast. De kast vol oude nette pakken en zijn werkkleding die hij al in geen jaren meer aan had gehad, want waarom zou je die nog dragen als je niet meer werkt? Hij had de kleding bewaard. Het was doodzonde om goede spullen weg te gooien, had hij gezegd, maar het was eerder nostalgie dan zuinigheid die hem bewoog. 

30 punten per inzending
100 punten voor de hoogst gewaardeerde inzending

Maak een interview met een buurtbewoner, ondernemer of organisatie in de buurt (minimaal 150 woorden met één of meer foto's). Het is leuk als je tijdens het interview aandacht besteedt aan wat je gesprekspartner vindt van de buurt, en wat hij of zij denkt voor de buurt te kunnen betekenen.

60 punten per inzending
100 punten voor de hoogst gewaardeerde inzending

Vertel wat je graag doet, waar je energie van krijgt en waarom je dat zo aanspreekt. (30 punten plus 100 punten voor de hoogst gewaardeerde). Maximaal 3 inzendingen per deelnemer.

30 punten per inzending
100 punten voor de hoogst gewaardeerde)

Laat weten waarmee jij je buurtgenoten zou kunnen helpen. Heb je een ladder, kun je wiskunde bijles geven of repareer je graag fietsen?

15 punten per inzending
50 punten voor elke keer dat er van je aanbod gebruik wordt gemaakt

Maak een foto, verhaal of video om iets dat je mooi vindt in de buurt onder de aandacht te brengen van de buurtgenoten, bijvoorbeeld een mooie boom, een bijzondere vogel, een kunstwerk of een detail van een gebouw of huis. (maximaal 3 inzendingen per deelnemer)

30 punten per inzending
100 punten voor de hoogst gewaardeerde inzending

Je hebt vast nog wel ergens een leuke foto van je huisdier, van je kat, hond, kanarie of schildpad. Voor elke inzending krijg je 10 buurtpunten. Maximaal 3 inzendingen per deelnemer.

15 punten per inzending
De leukste drie inzendingen krijgen 50 buurtpunten.