Alle uitdagingen

Gratis boeken lenen of zelf toevoegen. Vind je dit een leuk idee bedenk dan een ontwerp voor onze eigen mini bieb en stuur deze in.

Ingezonden door Willie van Soolingen

15 punten per inzending

De herfst is begonnen. Het is nog wel mooi weer, maar de bladeren beginnen te vallen en er staan alweer diverse paddestoelen.

Stuur je mooiste foto in of maak een mooi herfstverhaal. De hoogst gewaardeerde inzending ontvangt een leuke prijs.

15 punten per inzending

Schrijf een geheel of gedeeltelijk fictief verhaal over iets of iemand uit de buurt. Het mag ook een vervolg zijn op een van de buurtverhalen uit de eerste editie.

30 punten per inzending

Heb je een vraag of iemand uit de buurt je kan helpen met kennis, contacten, hulp, bepaald gereedsschap of een apparaat? Aarzel niet en stel je vraag hier.

15 punten per inzending

Beschrijf hier een of meer diensten die je aan je medebewoners in de buurt aanbiedt. Laat weten waarmee jij je buurtgenoten zou kunnen helpen. Heb je een ladder, kun je wiskunde bijles geven of repareer je graag fietsen of bak je graag oliebollen?

15 punten per inzending

Maak een verhaal over een buurtactiviteit of geef je mening over iets wat met buurt te maken heeft. Dit kan bijvoorbeeld een verslag van een buurtactiviteit, een interview of een persoonlijke opinie van minimaal 100 woorden met foto of een video.

30 punten per inzending

Geef hier je suggesties voor nieuwe uitdagingen.

15 punten per inzending

Hoe wil je dat de buurt er in de toekomst uiziet. Wat moet blijven of hoop je dat er blijft, wat zal of mag wel veranderen? Welke voorzieningen hebben we dan in de buurt? Wat is er weg en wat is er bijgekomen of hoop je dat er bijgekomen is? Hoe zit het met burenhulp en zorg? Wat gebeurt er er in de openbare ruimte, op de pleinen, met het groen en in de straten. Hoe is de buurt georganiseerd? Is er dan nog een buurtcomite of is er een buurtvereniging of nog iets anders? Laat je gedachten gedaan en spreek je wensen, verlangens, hoop en/of vrees uit!! Geef ook suggesties verbeteringen in de buurt op korte en lange termijn.

30 punten per inzending

Beschrijf in een paar zinnen, een slogan, een foto, tekening of gedicht iets wat je mooi of bijzonder vindt in onze buurt. Dit kan bijvoorbeeld een mooie boom, een bijzondere vogel, een kunstwerk of een detail van een gebouw, huis, tuin of plantsoen zijn.

15 punten per inzending

Organiseer of neem deel aan een buurtactiviteit zoals een muziek of spelavond, workshop, sportwedstrijd, excursie of buurtmarkt.

60 punten per inzending
30 punten voor elke actieve medewerker en deelnemer