Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Nieuws

Buurtnetwerkborrel op wo 19 februari

Op woensdag 19 februari organiseren we als buurtcomité Zeeheldenbuurt een netwerkborrel voor zowel bewoners als organisaties die actief zijn in de buurt. We hopen dat het net als voorgaande jaren weer gezellige en inspirerende avond wordt. Onder het genot van een drankje kunnen we elkaar ontmoeten en van gedachten wisselen over wensen en ontwikkelingen in en rond onze buurt.

Willie van Soolingen winnaar van de 2e editie Thuis in de Buurt

Willie van Soolingen is winnaar geworden van de tweede editie van het buurtspel Thuis In de (Zeehelden)buurt. Zij nam o.a. deel aan de herfstproeverij, de buurtschouw en het mozaiekproject en kwam met het idee van een buurt-bieb. Margot Room volgde met een tweede plaats door o.a. deelname aan de herfstproeverij, de buurtschouw en het mozaiekproject. Cathrien van der Waarde en Siska Smand deelden de derde plaats. Cathrien nam deel aan de herfstproeverij en het mozaiekproject en schreef een verhaal over de activiteiten in Cultura. Siska deed eveneens mee aan de herfstproeverij en het mozaiekproject en droeg zorg voor het rondbrengen van flyers. Lianne en Marije Smand waren de beste jeugddeelnemers.

Bijzondere kerstsfeer in de Concordiamolen

Vrijdag 13 december stond de Concordiamolen in Kerstsfeer. De midwinterhoorns lieten hun stemmige roep klinken vanaf de omloop hoog op de molen en werden daarmee tot in de ruime omtrek gehoord. Binnen in de molen lieten de blazers zien hoe kunstig de hoorns worden gemaakt. Bezoekers konden ook het werk van een mandenvlechter, een westfries houtsnijder en een keramiste bewonderen of en hun producten aanschaffen, als kerstcadeau of gewoon voor zichzelf. Buiten gaf een hoefsmid een professionele demonstratie en verkocht kerstcadeaus die gemaakt waren met hoefijzers.

Oudejaarsborrel in gebouw wandelvereniging Blauw Wit

Wat vond u van 2013? Bent u blij dat dit crisisjaar voorbij is? Of mag het voor u nog wel even duren? Gaat u het jaar uitluiden met weemoed of opluchting? Hoe 2013 ook voor u was, u bent van harte uitgenodigd voor een gezellig samenzijn! Dus komt allen naar de

Oudejaarsborrel voor de hele buurt

op maandag 30 december vanaf 19.30 uur!!!

Vervolg Mozaiekproject op ma 2 december

Op maandag 2 december van 19.30u-21.30u is de vervolgbijeenkomst van het Mozaiekproject in de Zeeheldenbuurt. Het is de bedoeling dat deelnemers aan het project zelf mozaieken gaan maken voor een straat of een plein in de buurt. Dit kunnen plaquettes zijn die in de plaats komen van stoeptegels of een object zoals een zitsteen, een ei of een bol. Jenni en Mireille geven maandag uitleg hoe je het beste een mozaiek kunt maken. Daarna kun je zelf aan de slag om een ontwerp maken.

Buurtplannen 2014

In het afgelopen jaar zijn er weer veel activiteiten (mede) door het buurtcomite georganiseerd, waaronder twee nieuwsbrieven, buurtavonden, het buurtspel, de tuinplantenruilbeurs, de bmx wedstrijd, de open tuinenroute, enkele buurtfeesten, de praalwagen van de Heideoptocht, de burendag, de IBOR toets en de herfstproeverij. Verder start komende week het mozaiekproject en komt er nog een sfeervolle avond in december i.s.m. de Concordiamolen.

Buurtcomite uitgenodigd voor overleg over welstandsnota

Het buurtcomite Zeeheldenbuurt is op donderdag 24 oktober door de gemeente Ede uitgenodigd voor een zienswijzenoverleg over het ontwerp Welstandsnota 2013. De gemeente Ede is momenteel bezig met de actualisering van de welstandsnota. Met het actualiseren van de nota wil de gemeente de regels rondom de welstand verminderen en een eenvoudiger en duidelijker beleid per gebied bereiken. Er zijn nog maar drie welstandsniveau’s: ‘soepel’,  ‘een bijzonder kwaliteitsniveau’ en 'welstandsvrij'.

Whatsapp-groep Ede-West van start

Op maandag 7 oktober was er in het Eigen Gebouw op Bettekamp 99 een voorlichtingsbijeenkomst over Whatsapp voor de buurt. Wijkagenten Frank Arends en Gijs Meijerink en mede-initiatiefnemer Hielke Bethlehem vertelden wat het doel van de groep is en hoe het werkt.

Lekkere hapjes en drankjes bij de herfstproeverij

Afgelopen vrijdag 4 oktober organiseerde het buurtcomite Zeeheldenbuurt voor de eerste keer een herfstproeverij. Diverse buurtgenoten waren aanwezig met zelfgemaakte hapjes en drankjes, veelal met groenten en vruchten uit de eigen tuin. Op de lange tafel stonden diverse soorten jam gemaakt van aardbeien, bramen, frambozen, kruisbessen, taibessen en rabarber. Ook verschillende soorten appelmoes en de hazelnoten van de Bettekamp ontbraken niet.

Gezellige burendag met veel activiteiten

De burendag in de Zeeheldenbuurt was een gezellige dag met mooi weer en veel aktiviteiten om aan mee te doen. In en rond de Wissel en het skateplein kon je snuffelen op de rommelmarkt, poffertjes eten, een toren bouwen van bamboestokken, je borden beschilderen met staphorster stippen, houthakken of meedoen aan een spijkerwedstrijd, lasergamen, je mooiste stunt laten zien op het skateplein of meedoen aan het open podium.

Abonneren op RSS - Nieuws

Laatste reacties