Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Mijn buurtnieuws...

Maak een verhaal over een buurtactiviteit of geef je mening over iets wat met buurt te maken heeft. Dit kan bijvoorbeeld een verslag van een buurtactiviteit, een interview of een persoonlijke opinie van minimaal 100 woorden met foto of een video.

Puntenwaardering en inzending
30 punten per inzending
Delen: 

Inzendingen voor deze uitdaging (tweede editie Buurtspel)

Ingezonden door: @min

Het mozaiekproject begint nu duidelijk vorm te krijgen. De eerste mozaiektegel is inmiddels klaar en aan de andere tegels wordt hard gewerkt.

De volgende bijeenkomst is op maandag 20 januari om 19.00u in het Eigen Gebouw op Bettekamp 29.

Als je mee wilt doen ben je van harte welkom.

Meer lezen
, , ,
Waardering:
Gemiddeld: 5 (1 stem)
Ingezonden door: @min

Willie van Soolingen is winnaar geworden van de tweede editie van het buurtspel Thuis In de (Zeehelden)buurt. Zij nam o.a. deel aan de herfstproeverij, de buurtschouw en het mozaiekproject en kwam met het idee van een buurt-bieb. Margot Room volgde met een tweede plaats door o.a. deelname aan de herfstproeverij, de buurtschouw en het mozaiekproject. Cathrien van der Waarde en Siska Smand deelden de derde plaats. Cathrien nam deel aan de herfstproeverij en het mozaiekproject en schreef een verhaal over de activiteiten in Cultura. Siska deed eveneens mee aan de herfstproeverij en het mozaiekproject en droeg zorg voor het rondbrengen van flyers. Lianne en Marije Smand waren de beste jeugddeelnemers.

Meer lezen
Waardering:
Nog geen stemmen
Ingezonden door: @min

Vrijdag 13 december stond de Concordiamolen in Kerstsfeer. De midwinterhoorns lieten hun stemmige roep klinken vanaf de omloop hoog op de molen en werden daarmee tot in de ruime omtrek gehoord. Binnen in de molen lieten de blazers zien hoe kunstig de hoorns worden gemaakt. Bezoekers konden ook het werk van een mandenvlechter, een westfries houtsnijder en een keramiste bewonderen of en hun producten aanschaffen, als kerstcadeau of gewoon voor zichzelf. Buiten gaf een hoefsmid een professionele demonstratie en verkocht kerstcadeaus die gemaakt waren met hoefijzers.

Meer lezen
Waardering:
Nog geen stemmen
Ingezonden door: @min

Wat vond u van 2013? Bent u blij dat dit crisisjaar voorbij is? Of mag het voor u nog wel even duren? Gaat u het jaar uitluiden met weemoed of opluchting? Hoe 2013 ook voor u was, u bent van harte uitgenodigd voor een gezellig samenzijn! Dus komt allen naar de

Oudejaarsborrel voor de hele buurt

op maandag 30 december vanaf 19.30 uur!!!

Meer lezen
Waardering:
Nog geen stemmen
Ingezonden door: @min
Zaterdag 12 oktober heeft het buurtcomite in samenwerking met de gemeente weer een IBOR toets (buurtschouw) uitgevoerd voor de Zeeheldenbuurt. In de toets werd de stand van zaken bekeken van het beheer van de openbare ruimte. Het resultaat is een rapport met de knelpunten in tekst en fotomateriaal. De schouw is verricht door Arie Neleman, Kees Kulik, Karin van Ginkel, Tom Westerhout, Willie van Solingen en  Margot Room namens de bewoners en Raymond van Rooijen namens de gemeente Ede. Allen hartelijk dank voor het werk.
Meer lezen
Waardering:
Nog geen stemmen
Ingezonden door: Bert Alkemade

Zoals je weet, hebben we geld gekregen vanuit de wijkwaardebonnen om met ons mozaiekproject te beginnen.

Hieronder vind je het oorspronkelijke idee geplaatst op ThuisindeBuurt.net.

Meer lezen
Waardering:
Nog geen stemmen
Ingezonden door: c.waarde7

Op 29 september was ik bij het optreden van de Nederlands Blaas Ensemble. Wat een genot om even op je fiets te kunnen stappen (of zelfs te lopen) om naar een prachtig concert te kunnen gaan. En wat zag ik in de krant van vrijdag? Een overzicht van alle concerten die in november gegeven zullen worden in Amsterdam, Rotterdam en den Haag. En... vrijwel al die concerten worden ook in Ede gespeeld!. Wat hebben we niet jarenlang gemopperd dat er nooit wat te doen was in Ede. Nu komen veel beroemde ensembles hier heen. En dat is niet alles, er is ook jazz, cabaret, toneel, theater etc.

Meer lezen
Waardering:
Nog geen stemmen
Ingezonden door: @min

Het Gilde Ede nodigt u uit voor de jaarlijkse aanbiedersbeurs!

Of het nu voor een eerste kennismaking met het Gilde Ede of een gezellige babbel met oude bekenden is, u bent van harte welkom.

Nieuwsgierig?
Schroom niet en kom! Het is de moeite waard. In de bijzondere opzet van deze beurs staat makkelijk contact leggen centraal. U krijgt de kans om kennis te maken met het nieuwe bestuur en ruim 20 Gildeleden en hun expertise.

Zaterdag 5 oktober bent u tussen 10.00 en 16.00 uur welkom in
buurtcentrum De Kolk, Schaapsweg 7A, EDE

Meer lezen
Waardering:
Nog geen stemmen
Ingezonden door: YfC-The Mall

De meidengroep aan de Bettekamp heeft onlangs een wijkwaardebon gekregen voor materialen en activiteiten. Hierbij een aantal foto's die afgelopen vrjdag gemaakt zijn tijdens het levend ganzenbord. De meidengroep komt elke vrijdag van half vijf tot kwart over 6 aan de Bettekamp bij elkaar onder leiding van vrijwilligers van YfC/ the Mall. Meiden van 11 tot 18 jaar zijn van harte welkom.

Meer lezen
, , , , ,
Waardering:
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Oude inzendingen voor deze uitdaging (eerste editie)

Ingezonden door: Bert Alkemade

De gemeente Ede biedt de mogelijkheid om een informatieavond te organiseren rond inbraakbeveiliging met diverse experts. Er wordt dan ingegaan op de gevaren van het niet goed beveiligen en de mogelijkheden en oplossingen hiervoor. Er wordt ook ingegaan op de methoden van electronische beveiliging. Daarnaast krijgen bewoners het aanbod om hun woning te laten inspecteren voor een bedrag van 55 euro. Na inspectie wordt een offerte uitgebracht voor vervangen of herstellen van het hang-en sluitwerk.

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Ingezonden door: @min

De gymzaal aan de van Zantenstraat wordt binnenkort gerenoveerd. De leerlingen van de vso school Radar en van Pactum gymmen momenteel in het gebouw van 't Streek aan de Amsterdamseweg, maar dit gebouw wordt gesloopt. De leerlingen moeten dus elders in de buurt gymonderwijs krijgen. De gymzaal aan de van Zantenstraat is volgens een brief van de gemeente aan de omwonenden als locatie geschikt, maar de zaal voldoet niet meer aan de eisen en moet worden gerenoveerd.

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Ingezonden door: c.waarde7
Beste buurtgenoten, in de Nieuwsbrief van januari 2012 schreef ik dat ik me kapot was geschrokken want er hing in mijn huis weer een luchtje dat ik niet vertrouwde. In eerste instantie ging ik weer op zoek naar groente die ik misschien te lang had laten liggen of naar een dode muis in de kelder. Dit ging zover dat ik zelfs mijn kelder leeghaalde en alles sopte en netjes weer terug zette en mensen die mij kennen weten dat ik niet zo snel aan het soppen sla.
Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4.3 (3 stemmen)
Ingezonden door: liannesmand

Elke vrijdag middag, van half 5 tot kwart over 6 is er aan de Bettekamp, naast het skatebaantje een meidenclub. Deze wordt georganiseerd door mensen van YFC. We praten daar over van alles en nog wat, zoals: gevoelens, gedachtes en alles wat er in je leven gebeurd is. Ook kun je er vertellen wat voor problemen je hebt of waar je tegen aan loopt in het dagelijks leven. Daar praten we dan gezamenlijk over. Soms maak je uitstapjes naar bijvoorbeeld, het dorp, of we gaan naar het huis van een van de begeleiders. Het is altijd heel gezellig en je kan echt overal met hun over praten.

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4.7 (6 stemmen)
Ingezonden door: c.waarde7

Vorige week donderdag speelden we voor de eerste keer dit seizoen een potje jeu-de-boules. Eerst waren we met zijn vieren en later met ons zessen. Soms gooit iemand zo'n mooie bal, baf naast de but (het kleine houten balletje) dat iedereen enthousiast is en dat wil evenaren waarna de bal bijna buiten het veld verdwijnt, wat ook weer luide bijval oplevert. Er was koffie, thee en wijn maar die hebben we thuis maar gedronken want het was behoorlijk koud en winderig. Dat zal a.s. donderdagavond tussen 7 en 8u. anders zijn dus nu hopen we op een leuke groep medespelers.

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4.2 (5 stemmen)
Ingezonden door: YfC-The Mall

De skatebaan op de Bettekamp ligt er inmiddels een half jaar en de laatste aanpassingen zijn aangebracht. Tijd voor een terugkoppeling. Een aantal reacties van jongeren over de nieuwe skatebaan: 'Iedereen heeft weer meer plezier in het skaten'. 'We hebben meer uitdaging'. 'Deze skatebaan is lekker glad!' 'Veel van ons zijn echt beter geworden, het niveau is hoger'. Youth for Christ Ede concludeert het volgende: - Jongeren zijn serieus genomen. Ze hebben actief meegedacht en meebeslist in het ontwerp. - De betrokkenheid van de skaters is groot.

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4.4 (5 stemmen)

Laatste reacties