Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Mijn wens of idee voor de buurt...

Hoe wil je dat de buurt er in de toekomst uiziet. Wat moet blijven of hoop je dat er blijft, wat zal of mag wel veranderen? Welke voorzieningen hebben we dan in de buurt? Wat is er weg en wat is er bijgekomen of hoop je dat er bijgekomen is? Hoe zit het met burenhulp en zorg? Wat gebeurt er er in de openbare ruimte, op de pleinen, met het groen en in de straten. Hoe is de buurt georganiseerd? Is er dan nog een buurtcomite of is er een buurtvereniging of nog iets anders? Laat je gedachten gedaan en spreek je wensen, verlangens, hoop en/of vrees uit!! Geef ook suggesties verbeteringen in de buurt op korte en lange termijn.

Puntenwaardering en inzending
30 punten per inzending
Delen: 

Oude inzendingen voor deze uitdaging (eerste editie)

Ingezonden door: De Lettertuin

De Lettertuin tegen poep op de stoep.

Wij als groep 7/8 van De Lettertuin vinden poep op de stoep niet kunnen. Daarom zijn wij in actie gekomen door borden en vlaggetjes te maken.

De borden hebben we op de bomen geprikt, die hebben we zelf getekend. Ook de vlaggetjes hadden we volop gebruikt, die hebben we in of vlak naast de poep geprikt, dat was niet echt fris.

We zijn met alles heel druk geweest om alles op tijd klaar te krijgen. Het meeste heeft wel geholpen, maar nu is bijna alles er weer af en ligt er weer hondenpoep op de stoep.

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)
Ingezonden door: @min

Iedereen woont graag in een fijne buurt, waar het veilig, gezellig en groen is. Wij ook! Nu kunnen wij daar als bewoners aan bijdragen. Want als wij een goed initiatief bedenken om onze wijk te verbeteren, kunnen wij daar van de gemeente Ede geld voor krijgen (een "wijkwaardebon").  Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat wonen en werken in onze wijk aangenamer wordt. Meer informatie over wijkwaardebonnen en het aanmeldingsformulier vind je op www.ede-west.nl/wijkwaardebonnen

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4 (1 stem)
Ingezonden door: Bert Alkemade

Ik denk dat we als buurt over 10 jaar meer zelf zullen moeten organiseren omdat anderen (gemeente, welzijnsorganisaties, zorginstellingen) het niet meer voor ons zullen doen, omdat men dat te duur vindt. Aan de andere kant betekent het ook dat we zelf dan ook meer controle hebben over wat er in onze buurt gebeurt. In de afgelopen jaren hebben we vaak genoeg gemopperd over onderhoud wat net tijdig, niet goed of verkeerd plaatsvond.

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 5 (1 stem)
Ingezonden door: liannesmand

Ik hoop dat de buurt over 10 jaar wat groener is. Meer speel gelegenheden voor kinderen en nog meer buurt activiteiten. Ik hoop dat de band met buren nog beter wordt en dat iedereen voor elkaar klaar staat. Zodat we met zijn allen een hechte buurt vormen. Ik hoop verder dat het buurtcomité blijft bestaan, zodat de buurtfeesten en activiteiten er ook blijven.

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 5 (3 stemmen)
Ingezonden door: Cécile

Nou als ik heel eerlijk ben hoop ik dat alles zo blijft zoals het nu is. Dat de bulten op het grote grasveld
blijven liggen waar ze liggen. Er was spraken dat die zouden verdwijnen en dat zou erg jammer zijn. Lekker met de slee eraf in de winter zou echt zonde zijn van de winterpret. Hopen dat er weinig veranderd de komende tien jaar helemaal goed zo.

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Ingezonden door: Jenni Vandeberg

Mijn voorstel is om contact op te nemen met Groenrijk en daar te vragen naar beschadigde vogelhuisjes, die anders weg worden gegooid en evt. ook plantjes voor het bomenspiegel project. Misschien kent iemand een van de medewerkers of de eigenaar? Anders loop ik er wel even binnen binnenkort.... Zo houden we het helemaal in en van de buurt.

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4 (5 stemmen)
Ingezonden door: Mireille Klinkenberg

Ik zit te denken aan het ophangen van diverse soorten vogelkastjes! Aangezien er nogal wat bomen verdwijnen uit tuinen wordt de mogelijkheid om te nestelen steeds kleiner en wat is er nou leuker dan vogels in de tuin?? Die horen toch bij deze groene buurt?
Misschien kunnen we die nestkastjes zelf maken op een buurtdag of iets dergelijks, er kan dan een vogelwerkgroepje opgericht worden voor het jaarlijks controleren en schoonmaken van de kastjes!

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 5 (3 stemmen)
Ingezonden door: c.waarde7

En dan nog iets. Op de televisie en in kranten verneem ik dat er overal buurten zijn waar de bewoners aan een gezamenlijke moestuin zijn begonnen. Met kennelijk veel plezier. Wij hebben nog al wat ruimte in de buurt en misschien zijn er mensen die dit ook wel een leuk idee vinden. Hoor ik daar iets over? Graag. Cathrien van der Waarde

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4 (5 stemmen)
Ingezonden door: Mireille Klinkenberg

Iemand bekend met guerrilla gardening?? Dat wil zeggen het belangeloos opfleuren van de openbare ruimte met leuke (bloeiende) plantjes..... in navolging van het briljante idee van Bert kunnen we misschien met een aantal enthousiastelingen na afloop van de ruilbeurs de overgebleven stekjes en plantjes alvast een plekje geven in een paar boomspiegels? Neem ik wel een kruiwagen mee en wat tuingereedschap!!! Misschien is er nog iemand die wat gereedschap en/of een kruiwagen mee wil nemen? Ik heb al e.e.a. verzameld voor de ruilbeurs en daar blijft vast wat van over! Meer lezen

Waardering:
Gemiddeld: 4.8 (6 stemmen)
Ingezonden door: Bert Alkemade

In het mei-nummer van groei en bloei kwam ik een leuk idee tegen: boomtuintjes. Het planten van bollen, bloemen en planten onder een boom in de straat. Als veel mensen zo'n boomtuintje zouden bijhouden zou het de straten in onze buurt een stuk mooier en fleuriger maken. iedereen die dat wil zou bijvoorbeeld zo'n boomtuintje kunnen adopteren. Volgens het artikel zijn niet alle bomen geschikt omdat sommige soorten hoog wortelen, maar er zijn wel heel veel bomen geschikt. Een project in Velp is een groot succes geworden

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4.3 (4 stemmen)
Ingezonden door: Tijs de Koning

Beste allen, hou vooral die schapenweide intact! Zeer goed plan om dit te behouden, wij zijn wel bereid om ons hiervoor in zetten en de weide vol te houden!!

Vr. Gr. Tijs de Koning Buurman Schapenweide

Meer lezen
Waardering:
Gemiddeld: 4.7 (6 stemmen)
Ingezonden door: Jenni Vandeberg

Op het ogenblik lijkt het wel of de hondenpoep op het Slijpkruikveld weer meer wordt. Mijns inziens komt dat ook omdat er niet duidelijk genoeg aangegeven wordt dat je als hondenbezitter geacht wordt op dit veld de poep van je viervoeter op te ruimen en in de daarvoor bestemde vuilnisbakken te deponeren. Zelfs bij de speeltoestellen voor de kinderen wordt het niet altijd opgeruimd! Er staat iets over op één bord en daar kijkt zoals gezegd kennelijk geen hond naar. Dat is het bruine bord, waarop ook de geschiedenis van het veld staat. Meer lezen

Waardering:
Gemiddeld: 4.6 (5 stemmen)
Ingezonden door: Mireille Klinkenberg

De laatste tijd worden we helaas geconfronteerd met een toenemend aantal inbraken in onze fantastische buurt. De politie is hier hartstikke druk mee. Het beste middel (behalve goede inbraakpreventie en het niet zichtbaar laten liggen van waardevolle eigendommen) is goede verlichting. Denk er daarom eens aan om bijvoorbeeld een lamp aan de achterzijde van de schuur te bevestigen met bewegingssensor in dat donkere paadje! Wij hebben dit ook gedaan en je merkt meteen dat andere omwonenden ook alert worden als de lamp aanspringt. Meer lezen

Waardering:
Gemiddeld: 4.2 (5 stemmen)
Ingezonden door: Bert Alkemade

In de openbare ruimte van onze buurt is er niet of nauwelijks een kunstwerk. Ik zou het leuk als we een kunstwerk zouden kunnen maken of eigenlijk nog meer een kunstproject zouden kunnen starten dat de buurt verbindt door iets gemeenschappelijks in de straten en pleinen van de buurt aan te brengen. Ik denk aan een mozaïekproject waarbij we plaquettes (bijv. ter grootte van twee stoeptegels) voor iedere straat maken. Het moeten vrolijke en kleurige plaquettes zijn die goed opvallen en die je doen glimlachen als je erover heen loopt (even wat anders dan hondepoep). Meer lezen

Waardering:
Gemiddeld: 4.8 (4 stemmen)

Laatste reacties