Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Whatsapp-groep om inbraken tegen te gaan: buurtavond op 7 oktober

In navolging van de WhatsApp-groep in de Rietkampen hebben leden van het buurtcomite Zeeheldenbuurt pas geleden gesproken met wijkagent Frank Arends. Inmiddels zijn de eerste stappen gemaakt om het ook voor Ede-West op te gaan zetten. Op 7 oktober vindt een buurtavond over dit onderwerp plaats in "het eigen gebouw". Wijkagent Frank Arendsen komt dan toelichting geven op het systeem.

WhatsApp is een applicatie op de mobiele telefoon waarmee je kosteloos berichten aan andere leden van je groep kunt sturen. Het is de bedoeling om in elke buurt van Ede-West een groep van ongeveer 50 leden te maken die elkaar waarschuwen als ze iets verdachts zien in de buurt: mensen die zich verdacht gedragen of klaarblijkelijk de buurt aan het verkennen zijn om later een inbraak te kunnen plegen. In elke groep zijn er dan weer een paar mensen die het bericht weer door kunnen plaatsen naar een aangrenzende buurt, zodat ook het spoor van een verdachte persoon gevolgd kan worden.

Voor het aanmelden is er een speciaal E-Mailadres gemaakt waarmee je je  kunt aanmelden voor de “WhatsApp-groep Ede-West”. Klik hier om je aan te melden 

De organisatoren hebben de volgende gegevens van je nodig: naam,  adres, de buurt waarin je woont en het 06 nummer waarmee je via Whatsapp bereikbaar bent.

Iedereen die zich aanmeldt krijgt een bevestigingsmailtje dat de aanmelding in goede orde is ontvangen. Mocht je om welke reden dan ook geen bevestiging krijgen, dan graag nog een keer aanmelden.

De volgende buurten vallen onder Ede-West:

- Bosrand
- Indische buurt
- Zeeheldenbuurt
- Vogelbuurt ("Edelstenenbuurt" valt hier ook onder)
- Bloemenbuurt
- Beatrixpark
- Klaphek

Belangrijk is dat er voor de start voldoende dekking is in alle buurten. Breng het project dan ook zoveel mogelijk onder de aandacht van je buurtgenoten!

In september zal er een informatie avond voor de bewoners van Ede-West worden georganiseerd, meer info hierover volgt nog.

Het doel is om rond oktober, net voor de donkere maanden, te gaan starten met de WhatsApp-groep.

Houdt de Officiele Facebook pagina van de Wijkagent Ede-West in de gaten voor alle ontwikkelingen.

Tags: 
Delen: 
Datum: 
maandag, 7 oktober, 2013 - 20:15

Reacties

afbeelding van Bert Alkemade

Volgens een bericht van een van de bewoners is er in de nacht van 23 op 24 september in 2 auto's ingebroken aan de Witte de Withstraat, op het parkeerterreintje tussen nummers 10 en 12. Een extra reden om alert te zijn en te kijken of de whatsapp groep kan helpen inbraken te voorkomen.

Laatste reacties