Oude Inzendingen

Datum van inzending: 05/07/2013 - 10:09 | Ingezonden door: Bert Alkemade

Hij kwam hard met zijn hoofd tegen de werkbank terecht en viel dreunend op de grond. In de vitrine kletterden de werkstukken tegen het glas. Riet schrok zich wezenloos en wist een moment niet wat ze moest doen. “O jee, dat heb ik weer”, dacht ze aan Gemma's woorden tijdens de re-animatie-opleiding die ze pas geleden had gevolgd. En er was niemand om het op af te schuiven. Hij bewoog niet. Ze draaide hem op zijn rug, zoals ze geleerd had en schreeuwde zijn naam “Henk, Henk, hoor je me?!!!! Geen reactie. Ze luisterde naar zijn adem. “Niks, of toch?

Meer lezen
Waardering voor deze inzending:
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)
Aantal reacties: 0
Datum van inzending: 03/07/2013 - 10:48 | Ingezonden door: De Lettertuin

De Lettertuin tegen poep op de stoep.

Wij als groep 7/8 van De Lettertuin vinden poep op de stoep niet kunnen. Daarom zijn wij in actie gekomen door borden en vlaggetjes te maken.

De borden hebben we op de bomen geprikt, die hebben we zelf getekend. Ook de vlaggetjes hadden we volop gebruikt, die hebben we in of vlak naast de poep geprikt, dat was niet echt fris.

We zijn met alles heel druk geweest om alles op tijd klaar te krijgen. Het meeste heeft wel geholpen, maar nu is bijna alles er weer af en ligt er weer hondenpoep op de stoep.

Meer lezen
Waardering voor deze inzending:
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)
Aantal reacties: 0
Datum van inzending: 01/07/2013 - 14:48 | Ingezonden door: Bert Alkemade

Ze kreeg het gevoel dat ze zweefde. Het voelde wonderlijk, heerlijk en spannend tegelijk. Het monotone gezang van de sjamaan klonk steeds verder weg. Ze kwam de boven de bomen uit en zag in de verte de toren van de oude kerk. Ze voelde zich licht en zag licht om zich heen, hoewel het al schemerde. Het licht werd steeds feller en uit dat felle licht kwam langzaam de omtrek van een gestalte naar voren. Het werd steeds duidelijke een mannelijk figuur. Zou het hem zijn? Zou het dan toch echt waar zijn dat je op deze plek bij de bloedsteen een verloren geliefde kon terugvinden?

Meer lezen
Waardering voor deze inzending:
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)
Aantal reacties: 0
Datum van inzending: 26/06/2013 - 18:42 | Ingezonden door: Bert Alkemade

Jan twijfelde of ie de Leperkoen wel zou wegbrengen, maar toen deze nogmaals dreigde met omvallen, stak hij de Leperkoen in zijn zak en sloop het huis uit. Ze liepen langs de Ruijsstraat waar net een paar mensen de stukjes rond de bomen aan het schoffelen waren. Een van de door de buurt aangelegde boomtuintjes was ook net omgeschoffeld. “Hatsjoe” klonk het gedempte geluid uit Jan zijn zak. “Loop maar snel door” zei de Leperkoen, “ik ben allergisch voor gemeente-mensen. Als je ze wat vraagt, doen ze het niet en als ze toch wat doen is het niet wat je gevraagd hebt.

Meer lezen
Waardering voor deze inzending:
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Aantal reacties: 0
Datum van inzending: 26/06/2013 - 18:25 | Ingezonden door: Jolanda

Dit vogelhuisje hebben de kinderen gemaakt tijdens open dag van de gemeentewerf. Het hangt nu te pronken aan de boom voor ons huis. Het is bevestigd met banden en niet met spijkers om de boom niet te beschadigen.

Meer lezen
Waardering voor deze inzending:
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)
Aantal reacties: 1
Datum van inzending: 26/06/2013 - 15:42 | Ingezonden door: Jenni Vandeberg

In onze Wilde Wingerd heeft een Merel haar nest gebouwd. Na het uitbroeden van de eieren begint het grootste werk: voedsel aanslepen voor de jongen en als het nest te klein wordt, het ze ook nog eens achterna brengen. Verspreid door de tuin zitten ze verstopt, totdat moeder of vader Merel met een lekkere snavel vol wurmen en insecten terugkomt. En als ze daar zo in opgaan en zoveel vertrouwen in je hebben dat je het allemaal heel dichtbij mag bewonderen, dan voel ik mij de koning te rijk!!!

Meer lezen
Waardering voor deze inzending:
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)
Aantal reacties: 1
Datum van inzending: 24/06/2013 - 22:12 | Ingezonden door: @min

Iedereen woont graag in een fijne buurt, waar het veilig, gezellig en groen is. Wij ook! Nu kunnen wij daar als bewoners aan bijdragen. Want als wij een goed initiatief bedenken om onze wijk te verbeteren, kunnen wij daar van de gemeente Ede geld voor krijgen (een "wijkwaardebon").  Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat wonen en werken in onze wijk aangenamer wordt. Meer informatie over wijkwaardebonnen en het aanmeldingsformulier vind je op www.ede-west.nl/wijkwaardebonnen

Meer lezen
Waardering voor deze inzending:
Gemiddeld: 4 (1 stem)
Aantal reacties: 0
Datum van inzending: 22/06/2013 - 17:24 | Ingezonden door: Bert Alkemade

Ik denk dat we als buurt over 10 jaar meer zelf zullen moeten organiseren omdat anderen (gemeente, welzijnsorganisaties, zorginstellingen) het niet meer voor ons zullen doen, omdat men dat te duur vindt. Aan de andere kant betekent het ook dat we zelf dan ook meer controle hebben over wat er in onze buurt gebeurt. In de afgelopen jaren hebben we vaak genoeg gemopperd over onderhoud wat net tijdig, niet goed of verkeerd plaatsvond.

Meer lezen
Waardering voor deze inzending:
Gemiddeld: 5 (1 stem)
Aantal reacties: 1
Datum van inzending: 17/06/2013 - 21:21 | Ingezonden door: @min

Inmiddels begint het buurtfeest op 6 juli aardige vormen aan te nemen. Er zijn al verschillende aanmeldingen voor de expositie en voor de buurtmarkt en zal er ook een schilderworkshop voor kinderen zijn. Na het buurtverhaal van Nina Moelker en de prijsuitreiking van het buurtspel, zal Rogier Pelgrim (singer song writer) optreden en is ook Lianne druk bezig met enkele vriendinnen om een aantal songs in te studeren. We zullen het buurtfeest afsluiten met een buurttafel. Iedereen die eten meeneemt, kan er aan deelnemen. Als je ook een suggestie hebt, dan hoor ik het graag (06-46054516) 

Meer lezen
Waardering voor deze inzending:
Gemiddeld: 4 (1 stem)
Aantal reacties: 2
Datum van inzending: 11/06/2013 - 22:40 | Ingezonden door: Mireille Klinkenberg

Vorige week heb ik onkruid gewied en wat snoeiwerk verricht in het steegje tussen de Wilterdinkstraat en de Ruijsstraat. Met de fiets kwam je continue in aanvaring met takken en het groeide ook nogal dicht met onkruid. Ik moet eea nog in de kliko's stoppen maar nu ligt het even in te drogen. Het is nogal veel namelijk en mijn ruimte is beperkt. Fijner zou zijn als de bewoners zelf de achterzijde van hun schutting netjes zouden houden. Helaas hebben ze geen achteruitgang en er dus zelf nooit last van! Waarschijnlijk is men zich niet eens bewust van de "overlast".

Meer lezen
Waardering voor deze inzending:
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Aantal reacties: 0

Pagina's